iPhone 16 Pro će snimati bez odsjaja objektiva?


Kasnije ove godine, očekuje se da će Apple otkriti svoju sledeću generaciju iPhone 16 serije, a glasine i spekulacije već kruže na internetu. Najnoviji uzburkani razgovori se vrte oko kamere iPhone 16 Pro modela.

Postoji spekulacija da bi Apple mogao unaprediti kamere iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max sa novim materijalom protiv odbljeska objektiva. Ovaj tvrdnju, objavio je korisnik yeux1122 na korejskom blogu Naver, pozivajući se na "izvor povezane kompanije" (preko Apple Insider-a).

Izveštaj sugeriše da bi Apple mogao koristiti tehnologiju nazvanu Atomski slojna depozicija (ALD) za nove iPhone uređaje. ALD je način nanošenja neverovatno tankih slojeva materijala, po jedan atom po jedan. To je malo poput izgradnje sa Lego kockama na atomskom nivou. ALD omogućava ultra tanki film koji se može nanositi na kompleksne 3D oblike.

Dodavanje materijala koji je suštinski filter trebalo bi da pomogne u smanjenju odbljeska za kamere na iPhone 16 Pro modelima. Zapavo, nadajmo se da će ovaj novi premaz rešiti ovaj problem za oba nova Pro iPhone-a, a ne samo za jedan Pro model. Mašinski prevedeni post takođe može biti tumačen kao da se diskutuje samo o jednom modelu Pro.

Ako se glasina ostvari, ovaj novi premaz koji Apple navodno testira kako bi smanjio odbljeske objektiva i unapredio ukupan kvalitet fotografija potencijalno bi mogao rešiti čest problem koji imaju korisnici iPhone-a. Mislim na one dosadne svetle tačke koje se pojave u vašem tražilu i konačnim fotografijama kada je blizu svetla, uništavajući inače savršenu fotografiju.

Međutim, vredno je napomenuti da, kao i sa svim curenjima, ništa nije sigurno dok kompanija zvanično ne potvrdi, pa ovu informaciju uzimajte sa zrnom soli.

Očekuje se da će nadolazeći Pro iPhone uređaji dobiti više unapređenja kamere osim samo novih premaza sočiva. Izveštaji sugeriraju da će u oba Pro modela biti uključena 48MP ultraširoka kamera, zajedno sa uvođenjem tetraprizme telefoto objektiva iPhone 15 Pro Max-a na manjem iPhone 16 Pro modelu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.