iPhone SE 4 donosi veliki OLED ekran i A16 procesor?


Najpristupačniji iPhone izašao je pre više od dve godine i zaslužuje ažuriranje. Nažalost, to se možda neće dogoditi pre sledeće godine, ali imamo neke revidirane specifikacije koje možemo razmotriti zahvaljujući glasinama.

Početni curenja informacija od Nguyen Phi Hung tvrdi da će četvrta generacija iPhone SE imati 6,1-inčni LTPS OLED ekran sa osvežavanjem od 60 Hz, što bi bilo značajno poboljšanje u odnosu na 4,7-inčni LCD koji se nalazi u modelu trenutne generacije. Neki bi možda smatrali da je ovo loš potez, jer to znači da Apple više neće nuditi kompaktni iPhone za one koji preferiraju manje telefone.

Osim toga, novi iPhone SE biće pokretan Apple-ovim A16 Bionic (prvobitno pronađenim u iPhone 14 Pro i Pro Max modelima), uz Snapdragon X70 modem i Apple U1 UWB čip. Navodno će doći sa 6 GB LPDDR5 RAM-a i lokalnim skladišnim opcijama od 128 GB ili 512 GB.

Još neke značajne mogućnosti uključuju Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, USB-C i bateriju kapaciteta 30xx mAh (možda 3279 mAh) sa žičnim punjenjem od 20 W i bežičnim MagSafe punjenjem od 12 W. Što se izgleda tiče, novi iPhone će biti izrađen od aluminijumske legure serije 7000 sa staklom napred i nazad (ali bez Ceramic Shield-a). Hung je rekao da će sa prednje strane izgledati kao iPhone 13 sa podrškom za Face ID. Sa zadnje strane, SE će više ličiti na iPhone Xr sa svojom jednom zadnjom kamerom.

Govoreći o kameri, novi SE će navodno koristiti Sony IMX503 slikovni senzor uparen sa sočivom od f/1.8. Ovaj par će podržavati pametni HDR, AI fotografiju i portretni režim, ali neće imati poseban noćni režim.

Što se cene tiče, Apple bi bio mudar da se drži iste strukture cena kao i za postojeći iPhone SE. Najpristupačnija konfiguracija počinje od 429 dolara; a cena se penje do 579 dolara ako želite maksimalnu količinu ugrađene memorije.

Hung nije imao ažuriranje o mogućem datumu lansiranja, ali rana 2025. godine trenutno deluje kao vodeća glasina. To bi dao iPhone 16 oko šest meseci ili tako nešto na tržištu kao najnovijem iPhone-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.