Nadolazeći Samsung-ov smart gagdet osvanuo na fotkama

Samsung će najverovatnije 14. januara uz Galaxy S21 seriju predstaviti još zanimljivosti. Izgledni kandidat je novi praktični smart gadget koji će zanimati mnoge, a naročito one koji često gube svoje stvari. 

Već neko vreme se šuška o gadgetu sa Samsung logom, koje će izgledno olakšati život onima koji uokolo seju ključeve, novčanike i druge predmete. Zna se i naziv – Samsung SmartTag, a u stvarnosti će biti neka vrst pametnog priveska, koji će se Bluetooth-om povezivati sa obližnjim uređajima i tako odašiljati svoju lokaciju. 

SmartTag će tako vrlo verovatno funkcionirati kao Tile, prvi takav gadget. Za praćenje lokacije ne koristi GPS već Bluetooth i GPS lokaciju uređaja na kojeg se spaja. Dok je u dometu uparenog vlasnikovog telefona svoju lokaciju će otkriti zvučnim javljanjem. 

U slučaju gubljenja van Bluetooth dometa, prikazaće poslednju poznatu lokaciju, a moći verovatno kao i Tile, dojaviti svoju lokaciju koju će kupiti sa drugih uređaja sa kojima će ostvariti Bluetooth kontakt. 

Ukratko, nepoznati SmartTag korisnik će vam potpuno anonimno dojaviti lokaciju vašeg izgubljenog SmartTag-a i bez da zna da je to učinio. Verujemo da će Samsung detaljno objasniti kako cela stvar funkcioniše tokom službenog predstavljanja. 

Samsung SmartTag će kako otkriva dokumentacija korejskih regulatornih vlasti, napajati izmenjiva baterija, poput onih i automobilskim ključevima i karticama. 

Da Samsung ovo priprema već neko vreme, potvrdila je i njihova SmartThings Find aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.