Google redizajnirao i Gmail


Google ima dobar zamah barem što se tiče redizajniranja svojih servisa od kojih je na red došao i jedan od najpopularnijih - Gmail.

U junu Google je predstavio novu društvenu mrežu Google+ koja ima moderan čist i pregledan dizajn a koji su primenili na gotovo svim svojim servisima. Pisali smo o redizajnu Google Reader-a zbog kojeg su se pobunili sami korisnici i pokrenuli peticiju za vraćanje na stari dizajn, ali to očito ne smeta Google-u koji i dalje menja dizajne svojih servisa.

Gmail je sada dobio takođe novi dizajn, koji još nije po defaultu aktivan pa ga morate uključiti u kockici u donjem desnom uglu.

Novi Gmail moderniji je i preglednijih uz razne mogućnosti prilagođavanja i postavljanja različitih HD tema. Razgovori su preoblikovani pa tako sadržaj poruka imate u prvom planu dok slike profila omogućavaju da lakše vidite s kim pričate.

Takođe, novi Gmail može se prilagoditi na tri različita načina prema gustoći prikaza pa tako imate Prostrani, Udobni i Kompaktni interfejs. Pretraživanje je jednostavnije uz mogućnost izrade određenih filtera, a omogućen je i novi način prebacivanja između mailova, kontakta i zadataka.

Alatna traka je takođe nova i uvek je vidljiva, što je postao standard svugde, ali prikazivaće samo dugmad koji vam trebaju i kad vam trebaju.

Donosimo i službeni video i link za više informacija i pregled novog izgleda, kao i link ka Gmail-ovom blogu gde je sve isto tako lepo objašnjeno i predstavljeno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.