Nokia uhvaćena u lažnom reklamiranju stabilizacije slike u Lumiji 920


Apple nije jedini koji lažno reklamira svoje proizvode - Nokia je uhvaćena u istom kada je njihova demonstracija optičke stabilizacije PureView kamere u Lumiji 920 vrlo brzo razotkrivena kao lažna.

U reklami, koju možete pogledati ispod, demonstrirana je tehnologija umirivanja slike pri snimanju videa iz ruke ili na nekoj nestabilnoj platformi - u ovom slučaju na biciklu. Međutim, u 27. sekundi videa se u prozoru prikolice iza devojke radosne što je momak sa svog bicikla snima baš Lumiom vidi odraz belog kombija sa kamermanom.

Spekulacije da je kamerman zaista snimao sa Lumia mobilnim (iako bi to tada bio jedan vrlo veliki mobilni) prekinute su zvaničnim izvinjenjem Nokie zbog propusta u opisu reklame.

Naime, urednica zvaničnog Nokia bloga, Heidi Lemmetyinen, objavila je izvinjenje i objasnila da je kompanija trebala upozoriti gledaoce da video nije snimljen Nokia uređajem. Kao lulu pomirenja ponudila je novi video (drugi po redu), za kojeg tvrdi da je ovaj put zaista snimljen Lumiom 920.

Nokia je na svojoj jučerašnjoj konferenciji u New Yorku predstavila svoje prve Windows Phone 8 napredne telefone, Lumia 820, i napredniji i skuplji Lumia 920. Vrednost deonica kompanije je nakon njihovog predstavljanja opala, zbog toga što investitori, prema rečima više analitičarke banke "Wells Fargo", Jennifer Fritzsche nisu bili impresionirani odsustvom "pozitivnih iznenađenja, najava partnerstava sa telekomunikacionim kompanijama i preciznih datuma izlaska".

Pune specifikacije pregledajte na zvaničnom sajtu: Lumia 820 i Lumia 920.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Samo još jedan marketinški trik.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.