Na novim Mac mini računarima nije moguće zameniti RAM


Kao što smo već ranije objavili Apple je tokom konferencije u Cupertinu predstavio i osveženi model Mac mini računara. Međutim uz dobro došle promene, uključujući i nižu cenu u odnosu na ranije modele, Apple je napravo i jedan korak koji se neće svideti potencijalnim kupcima, a tiče se izmene RAM-a.

Kod prethodnih modela izmena RAM-a je bila trivijalan posao koji nije zahtevao posebne alate, međutim Apple se pobrinuo da ubuduće to ne bude tako. Naime Apple je na novom miniju RAM zalemio direktno na matičnu ploču, tako da od sada imate dve mogućnosti - naučiti da baratate lemilicom ili u startu kupiti model s najviše radne memorije.

Ako ste manje voljni eksperimentiranju s lemilicom, jedino što vam preostaje je kupovina odmah modela s maksimalnih 16 GB RAM-a. E tu sad nestaje sva radost zbog najavljene niže cene ovogodišnjih modela za 100 američkih dolara u odnosu na prethodne.

Razlog je u tome što će potencijalni kupci za nadogradnju na maksimalnih 16 GB RAM-a morati doplatiti 300, odnosno 200 američkih dolara u poređenju s početnim cenama 4 GB i 8 GB modela.

Da to tako potvrdio je Brian Stucki iz kompanije Macminicolo objavom na svom twitter-u.



Budući da loše vesti uvek dolaze jedna za drugom, Stucki je otkrio i kako novi Mac mini dolazi sa tamper-proof šrafovima za koje ćete morati nabaviti posebni alat.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.