Novi HTC U stiže 16. maja


Nakon što je većina proizvođača svoje adute u najvišoj klasi za prvu polovinu godine već predstavila, sve su oči sada uprte u HTC. O novom tajvanskom flagshipu neke informacije su već procurele, a videli smo i nešto slika na kojima se navodno nalazi model pod nazivom HTC U.

Juče je HTC i službeno objavio da će se službena najava dogoditi 16. maja, a na prigodnoj ilustraciji se može videti naglasak na "squeeze", što u pesničkom prevodu može značiti stiskanje.

Ovo sada upućuje na glasine koje su se bile pojavile početkom godine, kada se pročulo da HTC razvija novi vid upravljanja smartfonom. Prema videu kojeg je objavio Evan Blass, možemo očekivati tzv. Sense Edge sistem, koji koristi senzore za pritisak ugrađene u bokove uređaja.

HTC očito smatra da i pored svih načina upravljanja postoji dovoljno prostora za još jednog. Videli smo da je Apple-ov 3D Touch sistem prilično dobro prihvaćen, ali u Android svetu nije zaživeo zbog nedostatka podrške na novou operativnog sistema. Kako će HTC implementirati Sense Edge i hoćemo li se priviknuti na telefone stiskavce, teško je reći dok cela stvar ne bude službena, odnosno dok nam ne dođe u ruke.

Treba primetiti i stisnuto slovo U, koje na neki način potvrđuje ime uređaja HTC U. Prema do sada dostupnim informacijama, HTC U će biti pokretan Snapdragon-om 835, imaće 5,5-inčni QHD ekran te 12 MP kameru nazad i 16 MP napred.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.