Fujitsu širi listu proizvoda sa ekološkom oznakom

Fujitsu je najavio širenje programa označavanja svojih proizvoda oznakom „Green IT“, a od danas tu oznaku imaju i proizvodi za skladištenje podataka pod imenom ETERNUS. Oznaka „Green IT“ obezbeđuje kupcima pouzdan i jednostavan način da procene ekološku vrednost IT proizvoda i istovremeno uvodi nove standarde, naprednije od sadašnjih propisa. Obeležavanje ekološkom oznakom sistema za skladištenje, koji su energetski efikasni, može dovesti do značajne uštede energije, kao i do nižih troškova zamene dugotrajnijih komponenti za hlađenje.

Fujitsu razvija proizvode i procese u skladu sa očuvanjem životne sredine više od 20 godina. U novembru prošle godine kompanija je predstavila svoju novu oznaku „Green IT“, koja je inicijalno pokrivala desktop i prenosive računare u regionu EMEA. U martu 2009. godine, Fujitsu je proširio ovu šemu klasifikacije na servere i sada pokriva čitav spektar poslovnih proizvoda, uključujući sisteme za skladištenje podataka.

Oznaka „Green IT“ olakšava kupcima da razlikuju ekološke proizvode tako što daje vidljiv „zeleni znak“ koji potvrđuje da su ti proizvodi napravljeni u skladu sa najvišim korporativnim ciljevima kompanije u domenu energetske efikasnosti i održivog razvoja. Kriterijumi za obeležavanje „Green IT“ oznakom su toliko strogi da samo nekoliko proizvoda trenutno zadovoljava ove zahteve i oni su nagrađenih najvišom oznakom od tri zelene zvezdice. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.