I Sharp ponudio solarni telefon

U Tokiju se upravo pojavio mobilni telefon koji će nešto ređe morati da se priključuje na punjač. Sharp je naime počeo da prodaje telefon SH-08A sa solarnim panelom za punjenje baterije. Trideset minuta „sunčanja“ obezbediće dva do tri minuta razgovora ili oko dva sata na čekanju, a sat vremena izloženosti suncu biće dovoljno za šest minuta razgovora ili šest sati na čekanju.

Dok se puni telefon na ekranu prikazuje nivo napunjenosti baterije. Ukoliko se ostavi na suncu dovoljno dugo baterija će se napuniti do 80% punog kapaciteta. Pun kapacitet dobija se samo s klasičnim punjačem.

Ovo je CDMA telefon koji ima GPS, mobilnu televiziju i većinu drugih funkcija koje su standardne na mobilnim telefonima u Japanu, a pride je vodootporan.

Sharp je vodeći proizvođač mobilnih telefona u Japanu i jedan od najvećih svetskih proizvođača solarnih panela, tako da pojava ovog telefonskog hibrida nije iznenađenje.

Naravno, ovo nije prvi mobilni telefon sa solarnim panelima. Početkom godine na kongresu Mobilni svet u Barseloni Samsung i LG su prikazali svoje prototipove, a Samsung je u junu svoju verziju izneo i na tržište. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.