Panasonic predstavio nove modele fotoaparata

Kompanija Panasonic predstavila je početkom ove nedelje četiri nova modela digitalnih fotoaparata iz serije Lumix. Radi se o modelima DMC-ZX1, DMC-FZ38, DMC-FX60 i DMC-FP8.

Model DMC-ZX1 karakterišu ultratanko kućište, 25-milimetarski širokougaoni objektiv i 8x optički zum, a njegov CCD senzor omogućava snimke rezolucije 12,1 megapiksela. Objektiv ovog modela obuhvata 9 elemenata u 7 grupa, 4 asferna sočiva i 6 sfernih površina. Panasonic je prvi počeo sa proizvodnjom ultratankih asfernih sočiva od 0,3 mm i industrijskih sfernih sočiva od 0,3 mm, a najnovija tehnologija po kojoj se ona proizvode omogućila je da ovaj visokokvalitetni objektiv bude smešteno u tako malo kućište.

Model DMC-FZ38 je hibridni fotoaparat rezolucije 12,1 megapiksela sa objektivom od 27 mm i 18 x optičkim zumom. Osim automatskog režima rada odlikuju ga i napredne manuelne opcije, kao npr. Creative Movie ili Dolby Digital Stereo Creator koja omogućava snimanje zvuka visokog kvaliteta i korišćenje zuma za vreme snimanja videa.

Panasonic DMC-FX60 je 12,1-megapikselski fotoaparat sa objektivom od 25 milimetara i 5x optičkim zumom. Kao i prethodne modele, i ovaj odlikuju neke napredne opcije, od kojih vredi pomenuti brzo autofokusiranje i brzo startovanje fotoaparata (svega 1,1 sekunda).

Model DMC-FP8 ima objektiv 28 mm i 4,6 optički zum, a snima fotografije u rezoluciji 12,1 megapiksela.

Svi novi modeli fotoaparat imaju stabilizator slike POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) koji je napredniji od ranije korišćenog sistema MEGA O.I.S. Osim toga svi modeli imaju i režim Intelligent Auto i sistem za prepoznavanje lica, što u kombinaciji sa sistemom za stabilizaciju slike omogućava dobijanje vrhunskih snimaka.

Svi novi modeli iz serije Lumix mogu da snimaju fotografije visokog kvaliteta u formatu 16:9, a model DMC-ZX1 snima i video zapis HD kvaliteta u rezoluciji 1280 x 720 brzinom od 30 sličica u sekundi. (G.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.