CS ubuduće samo na Macovima sa Intelovim procesorima

Kompanija Adobe saopštila je da će, kada su u pitanju računari Macintosh, naredne verzije njenog programskog paketa Creative Suite raditi samo na verzijama tih računara sa Intelovim procesorima. Adobe se na taj način pridružio kompaniji Apple, koja je već saopštila da njen predstojeći operativni sistem Mac OS X 10.6 Snow Leopard neće raditi na računarima sa procesorima PowerPC (Apple od početka 2006. godine proizvodi računare Macintosh u dve varijante – sa Intelovim procesorima ili IBM-ovim procesorima PowerPC).

Predstavnici Adobea su kao opravdanje za odluku kompanije naveli opredeljenje Applea da ubuduće veću pažnju posveti razvoju računara sa Intelovim procesorima. Prema njihovim rečima, Adobe je želeo da na vreme saopšti svoju odluku kako bi korisnici njegovog softvera imali vremena da prilagode svoja hardverska i sofverska rešenja.

U Adobeovom saopštenju se navodi da će programski paketi Creative Suite 3 i Creative Suite 4 još neko vreme raditi na obe verzije Macintosha, ali će ubrzo nadogradnje softvera biti moguće samo za varijantu tih računara sa Intelovim procesorima. (G.B.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.