Digitalni arhiv Republičkog geodetskog zavoda

Kraljevina Norveška pruža podršku Republičkom geodetskom zavodu kroz finansiranje razvoja softvera za digitalni arhiv. Ugovor o izradi ovog softverskog rešenja potpisali su u Beogradu Helge Onsrud iz Statens kartverka – Norveške uprave za kartografiju i katastar (SK), Zoran Savić iz kompanije TSG Group i Nenad Tesla iz Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Uspostavljanjem digitalnog arhiva omogućiće se da svi papirni dokumenti u Republičkom geodetskom zavodu budu konvertovani u rasterski oblik i biće omogućeno njihovo brzo pronalaženje, saopšteno je iz kompanije TSG, koja će izraditi softver.

Po izradi softvera za digitalni arhiv, kompletna analogna dokumentacija koja je konvertovana u rasterski oblik biće lako pretraživa.

Korist od uspostavljanja digitalnog arhiva imaće zaposleni u RGZ, državni organi i pre svega, sva pravna i fizička lica koja su korisnici usluga RGZ i koji će moći da ispunjavaju svoje obaveze elektronskim putem.

Kraljevina Norveška od 2005. godine pruža podršku Republičkom geodetskom zavodu u uspostavljanju katastra nepokretnosti i trenutno je u toku III faza projekta koja će trajati do kraja 2009. godine. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.