HP-ova jednostavna rešenja za snimanje rezervnih kopija

Kompanija Hewlett.Packard predstavila je sredinom ove nedelje seriju spoljnih čvrtsih diskova namenjenih korisnicima koji žele da na jednostavan i automatizovan način snime rezervne kopije svojih datoteka, bilo da se radi o fotografijama, muzici i videu ili nekim podacima.

U seriji Simple Save se zasada nalaze samo dva proizvoda – SimpleSave Portable, dostupan u verzijama kapaciteta 320 i 500 GB i SimpleSave Desktop, dostupan u verzijama od 1TB i 2TB. Oba uređaja se isporučuju sa unapred instaliranim softverom za snimanje rezervnih kopija, koji na računaru sa kojim je povezan automatski pronalazi datoteke određene za snimanje. Nakon što prvi put snimi rezervnu kopiju podataka, uređaj automatski snima rezervnu kopiju čim registruje da su originalni podaci izmenjeni (to snimanje se obavlja kada je računar neaktivan).

Diskovi u SimpleSave uređajima imaju kućišta koja su dizajnirana da odvode toplotu, tako da rade praktično nečujno i ne zahtevaju da budu hlađena ventilatorom. Napajanje je obezbeđeno pomoću USB 2.0 priključka kojim je uređaj povezan sa PC računarom. Važnu karakteristiku ovih uređaja predstavlja i kućište otporno na udarce koje štiti diskove u njegovoj unutrašnjosti i olakšava svakodnevni rad.

Instalirani softver omogućava snimanje datoteka u velikom broju različitih formata, uključujući formate AAC, BMP, DOC, GDF, GIF, JPG, MP3, MPEG, PPT, PDF, TAX, TIFF i XLS.

Uređaj SimpleSave Portable će se prodavati po ceni od 114 dolara (verzija kapaciteta 320GB), odnosno 155 dolara (verzija kapaciteta 500 GB), dok će se uređaj SimpleSave Desktop prodavati po ceni od 156 (verzija kapaciteta 1 TB), odnosno 326 dolara (verzija kapaciteta 2 TB). (G.B.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.