Logitechovi miševi rade na staklu

Novi miševi Logitech Performance MX Logitech i Logitech Anywhere MX mogu da se koriste na staklu i drugim sjajnim površinama.

Više od 40 posto korisnika u svojim domovima ima staklene površine, pokazalo je istraživanje kompanije Logitech. Pored toga, zastupljene su i granitne, kao i površine od lakiranog drveta, koje predstavljaju izazov za rad standardnih miševa, a na kojima ljudi najčešće koriste svoje prenosive računare.

Sjajne površine poput stakla skoro su potpuno ravne i nemaju dovoljno detalja koje bi tipičan senzor detektovao. Da bi mogao da radi na takvim površinama, Logitech Darkfield koristi mikroskopiju tamnog polja za detektovanje mikroskopskih čestica i mikroogrebotina, umesto da za referentne tačke koristi samu površinu.

Senzor u mišu posmatra čiste prostore stakla kao što ljudsko oko vidi čisto noćno nebo - kao tamnu pozadinu na kojoj se čestice prašine vide kao svetle tačke i u odnosu na njih interpretira kretanje. Nova Darkfiled tehnologija dostupna je u dva modela koja omogućavaju lako pregledanje dugačkih dokumenata, i režim rada “korak po korak” koji pruža viši nivo preciznosti tokom pregleda lista, fotografija i prezentacija.

Miš Logitetech Perfomance MX je prilagođen dešnjacima i pruža neophodan komfor tokom rada. Ima i fleksibilan sistem za punjenje baterije koji koristi mikro USB priključak, tako da se može dopunjavati preko računara ili utičnice u zidu i dok se koristi. Veću produktivnost obezbeđuju četiri tastera na dohvat palca, pomoću kojih se vrši prebacivanje između aplikacija ili zumiranje. To je prvi Logitechov model koji ima horizontalno skrolovanje koje reaguje na intenzitet pritiska (opcija koju omogućava softver) što omogućava brzo kretanje po veb stranama.

Uređaj Logitech Anywhere MX prirodno leži u ruci, a tasteri za kretanje napred i nazad po stranicama nalaze se na dohvat palca i omogućavaju efikasno krstarenje Internetom.

Ovi miševi koriste i Logitechov prijemnik Unifying. Maleni bežični prijemnik može ostati uključen u prenosivom računaru i nema potrebe da se isključuje kada se spakuje računar.

Preporučena maloprodajna cena za Logitech Performance MX je 99,99 evra, a za Logitech Anywhere MX iznosi 79,99 evra. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.