Microsoft objavljuje Windows 7 RTM

Microsoft je saopštio da će u četvrtak 6. avgusta programeri i IT profesionalci, članovi njegovih mreža TechNet i MSDN, moći da preuzmu konačnu verziju novog operativnog sistema Windows 7.

Radi se se o verziji koja se u Microsoftu naziva “spremna za isporuku proizvođačima računara” („release to manufacturing“, odnosno RTM). Osim članova mreža TechNet i MSDN, Windows 7 RTM će moći da preuzmu i proizvođači hardvera i softvera, sa mreže MSDN ili Web lokacije Microsoft Connect. U prvi mah biće dostupne samo verzije operativnog sistema na engleskom, dok će verzije na drugim jezicima biti dostupne početkom oktobra.

Svoju verziju Windowsa 7 moći će da preuzmu i pojedinci koji su se prijavili i učestvovali u testiranju različitih verzija operativnog sistema za vreme njegovog razvoja. Radi se o učesnicima programa Technical Beta koji će, kako su to istakli predstavnici Microsofta, u znak zahvalnosti za pruženu pomoć besplatno dobiti svoju kopiju novog operativnog sistema.

Svoju kopiju Windowsa 7 moći će da preuzmu i kompanije koje učestvuju u Microsoftovom sistemu pretplate Softversko osiguranje (Sofware Assurance, SA). Taj sistem ima za cilj da pojednostavi proceduru licenciranja Microsoftovih proizvoda, tako što korisnici imaju mogućnost besplatne nadogradnje starijih verzija Microsoftovih programa.

Što se svih drugih zainteresovanih korisnika tiče, oni će morati da sačekaju do 22. oktobra, kada će se Windows 7 zvanično pojaviti u prodaji, i to na 14 svetskih jezika. Nestrpljiviji među njima još uvek mogu da preuzmu verziju Windows 7 RC; Microsoft je prvobitno najavio da će ta verzija operativnog sistema moći da se preuzme do 15. avgusta, ali je taj rok nedavno produžen do 20. avgusta. (G.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.