Nortel prodaje imovinu, izvršni direktor napušta kompaniju


Prema pisanju dnevnog lista Wall Strett Journal, Majk Zafirovski izvršni direktor kompanije Nortel Networks će u narednih nekoliko nedelja napustiti čelno rukovodeće mesto u toj kompaniji.

Zafirovski je iskusan IT profesionalac, koji je pre dolaska u Nortel Networks (novembar 2005.) izvesno vreme bio i glavni izvršni rukovodilac kompanije Motorola. On je u prethodnom periodu pokušao sve ne bi li popravio rezultate poslovanja te kanadske kompanije, koja se dugo vremena bori sa finansijskim teškoćama. Nažalost, to mu nije pošlo za rukom, tako da je kompanija početkom januara ove godine objavila bankrotstvo. Trenutno, Nortel prodaje svoju imovinu kako bi namirio poverioce.

Nortel je proletos već prodao neka svoja odeljenja, a prošle nedelje kompanija je dobila odobrenje sudova u Kanadi i SAD pred kojima se vodi stečajni postupak za prodaju svojih ogranaka poznatom proizvođaču telekomunikacione opreme, američkoj kompaniji Avaya.

Sredinom jula, više kompanija je bilo zainteresovano za kupovinu Nortelovog ogranka za razvoj bežične tehnologije i proizvodnju bežičnih uređaja, a nakon žustrog nadmetanja, pobednik je postala kompanija Telefonaktiebolaget LM Ericsson. Poznata švedska kompanije će za Nortelovo odeljenje koje razvija rešenja i uređaje zasnovane na tehnologiji za višestruki pristup podelom koda (Code Division Multiple Access, CDMA), odnosno tehnologiji LTE (long-term evolution)Accesss, platiti 1,13 milijardi dolara.

O vrednosti tog Nortelovog ogranka govori i činjenica da su iz nadmetanja ispale kompanija Nokia (ponudila 650 miliona USD), privatni investicioni fond MatlinPatterson (“stao” na 725 miliona USD) i kompanija Research in Motion (RiM). (G.B.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.