Sony predstavio Internet računar Vaio W

Kompanija Sony je nedavno predstavila najnovijeg člana poznate serije prenosivih računara Vaio, mali i stilski prilagođen model Vaio W koji nastavlja trend Internet računara pogodnih za razmenu elektronske pošte, komunikaciju trenutnim porukama i krstarenje Internetom.

Slično prethodnim modelima i računar Vaio W karakteriše kvalitetna izrada i živahan rad, ali je ovaj model smešten u mnogo manje pakovanje od starije braće. Sa svojim 10-inčnim ekranom, Vaio W će odlično obaviti funkciju pomoćnog računara.

Ovaj prenosivi računar karakteriše izolovana tastatura sa mekanim tasterima dobrog odziva. Vaio W isporučuje se u tri boje - ružičastoj, beloj i braon. Zahvaljujući svom ekranu glare tipa, sa rezolucijom 1336x768 piksela i LED pozadinskim osvetljenjem, filmovi i slike izgledaju odlično. Prikazu filmova naročito pogoduje i odnos strana ekrana koji iznosi 16:9.

Integrisan Bluetooth adapter omogućava lako bežično povezivanje sa periferijskim uređajima, dok Web kamera i mikrofon obezbeđuju neophodne uslove za održavanje video konferencija. Za skladištenje podataka predviđen je čvrsti disk kapaciteta 160 GB. Vaio W isporučuje se sa instaliranim Microsoftovim operativnim sistemom Windows XP u verziji Home Edition.

Pored operativnog sistema, svaki Vaio W se isporučuje krcat Sonyejvim softverom, kao što je Vaio Mutimedia Suite, kolekcija programa namenjena obradi video materijala i fotografija. Vaio Media plus omogućava razmenu obrađenog materijala sa DLNA uređajima uključujući i igračku konzolu Playstation 3, putem ugrađene bežične mreže.

Maloprodajna cena računara Vaio W u prodavnicama Sony Center iznosi 630 dolara. (I.S.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.