Toshiba planira proizvodnju bržih SD memorijskih kartica

SD memorijske kartice sposobne da upisuju i čitaju podatke brže od aktuelnih modela pojaviće se za manje od godinu dana.

Kompanija Toshiba, jedan od najvećih pobornika memorijskih kartica u formatu SD, počeće u novembru da isporučuje proizvođačima originalne računarske opreme (original equipment manufacturers, OEM) uzorke kartica zasnovanih na SD memorijskom standardu u verziji 3.0. Maloprodaja novih modela kartica bi trebalo da počne u prvoj polovini 2010. godine.

Verzija 3.0 standarda SD je najavljena u januaru ove godine, a zahteva brzinu transfera podataka do 104 MB/s. Brzina protoka podataka dobija na značaju s obzirom na to da kapacitet kartica raste, a veličina datoteka sa videom visoke definicije je pozamašna.

Toshiba priprema SDHC modele kapaciteta 16 GB i 32 GB i jedan model kapaciteta 64 GB zasnovan na novoj SDXC specifikaciji. Ta specifikacija nastavlja tamo gde je SDHC stala, pa će biti upotrebljavana za kartice kapaciteta između 64 GB i 2 TB.

SD standard zahteva da se kartice isporučuju formatirane Microsoftovim exFAT sistemom datoteka, iako je moguće koristiti i druge sisteme zarad veće kompatibilnosti. (I.S.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.