AMD predstavio štedljivu serversku platformu

Sa predstavljanjem novog šestojezgarnog procesora iz serije Opteron i odgovarajućeg skupa sistemskih čipova, AMD je napravio još jedan korak ka ostvarenju zacrtanog cilja da korisnicima ponudi serversku platformu. Nova platforma, radnog naziva Kroner, namenjena je serverima za skladištenje podataka i prilagođena novim standardima za štednju energije.

Kako AMD navodi, dizajn platforme Kroner nudi mogućnosti kao što su regulacija napona i daljinsko podešavanje maksimalne potrošnje što omogućava velikim korisnicima da smanje potrošnju električne energije. Veliki udeo u ostvarenju energetski efikasnog rada imaju i štedljivi sistemski čipovi koji omogućavaju ispunjavanje zahteva korisnika „računarstva u oblaku“ ili prenatrpanih serverskih okruženja.

Objedinjene platforme mogu poboljšati efikasnost dizajna, integraciju tehnologije i omogućiti napredna upravljanja performansama procesora. Očekuje se da će proizvođači originalne računarske opreme (original equipment manufacturers, OEM) zasnovati svoje proizvode na novom AMD-ovom serverskom skupu sistemskih čipova. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.