Saradnja kompanija Cisco i SBB

Kompanija Cisco održala je u četvrtak 10. septembra konferenciju za novinare na kojoj je saopštila da razvija rešenje za povezivanje digitalnog videa za kablovske operatere, kompanije Serbia Broadband (SBB) u Srbiji i Telemach u Sloveniji.

Počev od novembra 2009. godine, korisnici će moći da pristupe video sadržajima visoke rezolucije (HD), a kasnije će biti uveden čitav niz interaktivnih usluga kao što su “video na zahtev” (video-on-demand, VoD), snimanje digitalnog videa (DVR), igrice, najnovije vesti i obaveštavanje o vremenskim prilikama.

Budući da su korisnici zainteresovani za bogatiju ponudu društvenih, ličnih i interaktivnih usluga uz veću mogućnost mobilnosti i kontrole, SBB razvija svoju mrežu sledeće generacije Medianet (medija-mrežu) koja je prilagođena medijima sa bogatimg sadržajem. SBB će pomoću Ciscove tehnologije u čitavu infrastrukturu svojih mreže ugraditi podatke o tipu medija, što će omogućiti veću fleksibilnost dinamički prilagoditi distribuciju sadržaja svim vrstama medija.

Kompanija SBB će svoju video infrastrukturu transformisati uz pomoć Ciscovih rešenja, dok će Cisco sa svoje strane ponuditi seriju aplikacija koje će omogućiti SBB-u da proširuje ponudu novih usluga, uključujući interaktivne igre, vesti i podatke o vremenu. Celokupnim video rešenjem će se upravljati preko centralnih kontrolnih u Srbiji i Sloveniji.

Na konferenciji su govorili Dragan Šolak, predsednik Upravnog odbora SBB-a i Goran Obradović, generalni direktor firma Cisco Srbija. Istaknuto je da do saradnje dve kompanije koja podrazumeva adaptiranje mrežne infrastrukture dolazi zbog zahteva korisnika za digitalnim video sadržajima. Predstavnici dveju kompanije su istakli da Ciscova tehnologija Connected Life u potpunosti odgovara tim zahtevima i uklapa se u strategiju ovih kompanija za pružanje digitalnih video usluga naredne generacije. (R.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.