Ušteda sa uvođenjem IP telefonije

Kompanija Algotech implementirala je telefonsko IP rešenje u Čačansku banku, čime su značajno smanjeni troškovi poslovanja, a povećana produktivnost i kvalitet usluga.

„Implementacija rešenja je započeta početkom 2008. i ukupno je trajala godinu dana. U tom periodu, kompanija Algotech je instalirala opremu na centralnoj lokaciji u Čačku, kao i na još 24 različite lokacije širom Srbije ”, rekao je Slobodan Petrović, menadžer prodaje u kompaniji Algotech Srbija.

„Veoma smo zadovoljni zato što probnog perioda praktično nije bilo, jer je kompletno rešenje počelo perfektno da funkcioniše odmah nakon instalacije”, rekao je Milan Delić, direktor IT sektora u Čačanskoj banci.

Novi sistem omogućio je zaposlenima da primaju i šalju faks poruke sa svojih računara, kao i da se prijavljuju na bilo koji IP telefon i da ga personalizuju, dodeljujući mu svoj broj, lično podešavanje i telefonski imenik.

IPT rešenje omogućilo je uštede u gotovo svim segmentima, od implementacije, upravljanja i održavanja do telefonskih usluga. Spajanje mreže podataka i glasovnog prenosa, kao i korišćenje manjeg broja priključaka ka javnoj telefonskoj mreži značajno je snizilo troškove, a IP infrastruktura je obezbedila jednostavnije i brže podešavanje kao i dodavanje novih korisnika.

Zahvaljujući činjenici da su sve poslovne jedinice povezane u jedan jedinstveni sistem IP rešenja su značajno umanjila telefonske troškove, pre svega zahvaljujući smanjenju broja međugradskih poziva. „Pre uvođenja ovog sistema Čačanska banka je za ostvareni saobraćaj u fiksnoj mreži izdvajala skoro 8.040.000 dinara godišnje, odnosno između 240.000 i 360.000 dinara po filijali. Danas, i pored ublažavanja restrikcija pri pozivanju, uspeli smo da snizimo troškove za 80%. Lako se vidi da se ulaganje u ovakvo rešenje veoma brzo isplati”, rekao je Milan Delić.

“Iz više razloga, IPT je tehnologija budućnosti koja je dostupna danas, a pozitivni rezultati ove tranzicije su poznati već neko vreme. Uštede u poslovanju su značajne, a klijenti su zadovoljniji jer je usluga brža i efikasnija“, zaključio je Slobodan Petrović. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.