Više snage, više detalja: Canon PowerShot SX120 IS

Canon je predstavio još jedan model digitalnog kompaktnog fotoaparata: PowerShot SX120 IS. Ovaj model ima fleksibilan objektiv sa optičkim zumom za visoku rezoluciju 10x, softver za obradu fotografija DIGIC 4 i režim „Smart Auto“, zahvaljujući kojima je jednostavan za upotrebu, a fotografije su visokog kvaliteta. Pored impresivne snage i korisnih funkcija, ovaj modeli ima i ergonomski zaobljen dizajn i malu težinu, a naslednik je popularnog modela PowerShot SX110 IS.

Smanjenje šuma i pomeranja fotoaparata postiže se kombinacijom Canonovog stabilizatora slike (IS), automatskog podešavanja ISO osetljivosti i tehnologijom automatske detekcije pokreta. Senzor rezolucije 10 megapiksela i Canonov inteligentni procesor DIGIC 4 obezbeđuju oštre detalje, odlično vreme odziva i prirodnu reprodukciju boja, a tehnologija i-Contrast olakšava fotografisanje u uslovima slabog osvetljenja.

Za jednostavno fotografisanje predviđeni su režimi „Smart Auto“ i „Easy“ sa tehnologijom detekcije scene. Analizirajući ljude, udaljenost, osvetljenje i boje u sceni fotoaparata automatski bira jednu od 18 promenljivih scena i optimizuje podešavanja za najbolje rezultate. Kadriranje i pregled fotografije su jednostavni zahvaljujući bistrom LCD ekranu dijagonale od 3 inča.

Iskusniji korisnici mogu izabrati podešavanja prioriteta otvora blende i brzine okidanja, odnosno ekspozicije u dodatnim režimima. Postoji i režim potpuno ručne kontrole koji je savršen za korisnike koji žele da eksperimentišu pri fotografisanju. Fotoaparat PowerShot SX120 IS može da snima i video zapise u VGA formatu sa zvukom.

Model PowerShot SX120 IS ima i najnoviju tehnologiju DIGIC 4 detekcije lica koja prepoznaje do 35 likova u sceni i vrši automatsku korekciju efekta crvenih očiju, detekciju lica AF/AE/FE i podesivi sat za autoportrete. Dodatna funkcionalnost je tzv. opcija „Izbora i praćenja lika“ za savršenu fotografiju jedne osobe u velikoj grupi ljudi. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.