Završeno takmičenje u programiranju Bubble Cup

Pobednik Bubble Cupa, drugog po redu takmičenja za studente i srednjoškolce u programiranju, održanog na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu je ekipa „Surlaši“ iz Zagreba. Drugo mesto je osvojila ekipa „Royal Air Fork“, a treće mesto je zauzeo tim „Royal Air Force“ - obe iz Beograda. Ekipe su imale u timu po tri takmičara i na raspolaganju pet sati da reše algoritamske probleme u programiranju. Tokom takmičenja ekipe su imale priliku da vide kako i drugi timovi napreduju, i to dobijanjem balona različitih boja za svaki urađen zadatak.

Takmičenje u Srbiji organizovano je isto kao i najpoznatije svetsko takmičenje u programiranju (koje organizuje ACM - Association for Computing Machinery), a ove godine u finale se plasiralo ukupno 17 ekipa, od toga 4 iz Rumunije i 2 iz Hrvatske. Ekipe iz Srbije uglavnom su dolazile sa fakulteta na kojima se uči programiranje (ETF, MATF, RAF Beograd, PMF Novi Sad, PMF Niš), ali je bilo i ekipa iz Matematičke gimnazije iz Beograda i gimnazije iz Niša i Sombora.

„Cilj ovog takmičenja je popularizacija programiranja i poboljšanje uspeha ekipa iz Srbije na svetskim takmičenjima. Na ovaj način Srbija dokazuje da ima puno mladih, pametnih i kreativnih ljudi, koji mogu rame uz rame da stanu sa ostatkom sveta“, dodao je Bodin Drešević iz razvojnog centra Microsofta u Srbiji.

Organizatori takmičenja su Razvojni centar Microsofta u Srbiji, Društvo za informacione sisteme i računarske mreže, ETF, Univerzitet u Beogradu i Ministarstvo prosvete u Vladi Srbije.

Više informacija o takmičenju u programiranju Bubble Cup možete da vidite ovde. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.