Canon proizveo 10.000 digitalnih sistema za radiografiju

Kompanija Canon objavila je da je njihova kumulativna proizvodnja digitalnih sistema za radiografiju CXDI prešla brojku od 10.000 komada. Ovaj uspeh ostvaren je tokom jedanaest godina, počevši od proizvodnje modela CXDI-11, u decembru 1998. godine.

Kompanija Canon je 1993. godine započela istraživanje i razvoj senzora za snimanje X-zracima, što je dovelo do toga da u decembru 1998. godine bude predstavljen CXDI-11, prvi digitalni sistem za radiografiju na svetu, opremljen sopstvenim Canon LANMIT (novi MIS senzor za velika područja i TFT) detektorom koji ima ravnu ploču. Pored toga što je omogućena potvrda slike pri pregledu na ekranu u približno tri sekunde nakon ekspozicije, CXDI-11 takođe omogućava prenos naloga za pregled i deljenje podataka o snimku kroz Intranet mrežu bolnice.

Canonovu CXDI seriju DR sistema pohvalili su medicinski stručnjaci i istraživačke institucije zbog njihove sposobnosti brzog prikaza, visokog kvaliteta slike i velike pouzdanosti. U skladu sa tim, ovi sistemi su instalirani u brojnim medicinskim i zdravstvenim ustanovama širom sveta. Senzor Canon za digitalno snimanje velikih površina X-zracima u realnom vremenu je 2005. godine nagrađen prestižnim japanskim priznanjem „Imperial Invention“, koje predstavlja najveću čast na dodeli Nacionalnih pohvala za pronalazaštvo.

Pored toga, model CXDI-50G i drugi Canononovi kompaktni DR sistemi male težine, koji nude izuzetnu prenosivost, pokazali su se neprocenjivim za kućnu negu i misije pomoći u slučajevima katastrofa. Sistem CXDI-50G je korišćen posle zemljotresa koji je pogodio centralnu kinesku provinciju Sečuan 2008. godine, a pri pregledu preživelih koji su spašeni nakon što su 139 sati proveli zatrpani pod ruševinama. Ovi kompaktni sistemi su takođe doprineli proširenom spektru aplikacija za digitalnu radiografiju u oblastima izvan konvencionalne medicine, uključujući pregledanje životinja, na primer proveravanje povreda nogu kod trkačkih konja i ispitivanje artifakata i drugih ostataka na lokalitetima arheoloških iskopina.

Kompanija Canon trenutno radi na razvoju novih prenosivih DR sistema sa ravnom pločom koji će imati mogućnost da prikažu dinamičke i snime statičke slike X-zraka, a planira i ulazak na tržište medicinskih fluoroskopskih uređaja. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.