HP predstavio softver za tehnologiju Web 2.0

Kompanija HP predstavila je moćan softver namenjen telekomunikacionim kompanijama koji pomaže da se iskoristi tehnologija Web 2.0, kako bi se podstakao rast prihoda od mobilnih usluga.

HP-ova platforma za isporuku usluga (HP Service Delivery Platform; SDP) sada sadrži virtuelni prostor za kreiranje veb aplikacija, stonih aplikacija i kombinacija aplikacija i veb lokacija, koje se mogu koristiti na mobilnoj mreži. Nove HP-ove tehnologije u softveru SDP 3.0 olakšavaju i ubrzavaju kreiranje novih usluga, a istovremeno taj proces čine privlačnim nezavisnim razvojnim timovima.

Privlačenjem nezavisnih razvojnih timova i pružajući im alate za pravljenje inovativnih aplikacija, operatori mobilne telefonije sada mogu svojim korisnicima da omoguće personalizovane usluge.

Norveška kompanija Telenor, sa 168 miliona pretplatnika u svim svojim kompanijama, lider je u privlačenju nezavisnih razvojnih timova. Radeći sa HP-om, Telenor je izradio Playground, centralno okruženje u kojem njegovih 12 kompanija može da zajedno sa eksternim nezavisnim programerima radi na razvoju novih mobilnih usluga.

Usluge Web 2.0 mogu obuhvatiti i kompleksno deljenje prihoda između kompanija koje obezbeđuju sadržaj, razvojnih timova i operatora. Zato HP SDP 3.0 sadrži neophodne resurse koji se bave mikrotransakcijama, upravljaju tokovima prihoda i omogućavaju operatorima da naprave uspešan poslovni model baziran na deljenju prihoda.

Novi alati su nastali na servisno orijentisanoj arhitekturi (SOA) koja snižava troškove i kompleksnost, tako što jedinim slojem resursa menja više paketa usluga. Ovaj zajednički sloj obezbeđuje programerima jednostavan i bezbedan pristup mreži koja se nalazi u pozadini svega, kao i ključnim tehnologijama vezanim za prepoznavanje lokacije i prisustva korisnika u mobilnom okruženju.

Više informacija o softveru HP SDP 3.0 možete pronaći ovde. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.