Otvoren Web Fest, prvi regionalni Internet festival

Web Fest 2009, prvi regionalni internet festival posvećen izboru najbolje veb lokacije ili veb projekta, kao i promociji i unapređenju korišćenja globalne elektronske mreže na ovim prostorima, biće održan od 1. oktobra do 26. novembra. Web Fest 2009, pored takmičenja sačinjavaju i radionice u kojima se proširuje znanje o vebu kao mediju, ali i poslovnom tržištu. Prijave veb lokacija i glasanje se je na adresi Web Festa, a ceremonija proglašenja pobednika održaće se 26. novembra 2009. u Beogradu.

Svako može da prijavi veb lokaciju za učešće u takmičenju – besplatno i to ne samo svoju veb lokaciju. Sve što treba zainteresovani da učine je da odu na adresu Web Festa, unesu adresu lokacije koju nominuju i izaberu jednu od kategorija kojoj pripada ta veb stranica. Takmičenje je podeljeno u dva dela, glasanje stručnog žirija i glasanje publike, a sve lokacije automatski učestvuju u oba izbora. Stručni žiri sačinjen je od profesionalaca iz sveta veb dizajna i poslovanja, predlozi se ocenjuju prema precizno definisanim kriterijumima. Publika pobednika bira glasanjem, a lokacija ili projekat sa najvećim brojem glasova je pobednik.

Prijave su u toku i biće ih moguće podneti do kraja oktobra, posle čega počinje glasanje.

Web Fest je prvi put organizovan 2007. uz velik uspeh i podršku, kako veb zajednice, tako i poznatih ličnosti, organizacija, udruženja, poslovnih ljudi i predstavnika državne i lokalne uprave. Učestvovalo je preko 1300 lokacija i takmičenje je postiglo veliki uspeh. Finalno gala veče je održano u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) u Beogradu, uz prisustvo velikog broja javnih ličnosti. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.