Saradnja Logitecha i grupe Queen

Legendarni rok sastav Queen najavljuje doprinos stvaranju muzičke istorije svojim novim albumom Absolute Greatest, koji predstavlja kompilaciju najpopularnijih pesama ovog muzičkog sastava. U prvom spajanju ovog tipa, Queen se udružuje sa kompanijom Logitech kako bi ponudili ekskluzivni materijal na novom muzičkom plejeru Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi. Korisnici ovog muzičkog plejera mogu da slušaju novi album grupe Queen pre nego što se pojavi u prodavnicama 16. novembra. Osim albuma, tu je i serija fotografija grupe Queen i komentari članova benda za svaku od pesama sa albuma.

Izdanje albuma Absolute Greatest na Logitechovim muzičkim plejerima Squeezebox Radio je samo jedno od iznenađenja koje je grupa Queen donela muzičkoj industriji. “Bohemian Rhapsody” (1975) je u početku smatrana predugom pesmom za uspešno radio emitovanje, ali je sada priznat kao jedan od najuspešnijih singlova svih vremena. Video za ovu pesmu je takođe bio prvi originalni promotivni video. Grupa Queen je prva napravila tzv. stadionsku turneju pa Južnoj Americi 1981. godine. U martu te godine su svirali koncert za 131.000 ljudi u Sao Paolu, koncert sa najviše prodatih ulaznica ikada. Drugi koncert sledeće večeri je izveden pred još 120.000 ljudi.

Prvi album sa najvećim hitovima grupe Queen zvanično je najprodavaniji album ikada u Velikoj Britaniji. Prema BPI (Britanska industrija ploča), album se prodao u 5,6 miliona primeraka, i time je za skoro milion primeraka nadmašio album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, grupe Beatles.

Muzički plejer Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi omogućava trenutni pristup bezgraničnom izboru muzike, bilo da je reč o već postojećoj privatnoj muzičkoj kolekciji ili Internet radiju sa raznih krajeva sveta ili o rastućem broju korisničkih usluga kao što su Last.fm, Napster i Pandora. To znači da korisnici muzičkog plejera Logitech Squeezebox Radio mogu da uživaju u hiljadama pesama iz celog sveta od kuće sa kvalitetnom audio reprodukcijom, i sve to dostupno dodirom na jedno dugme. Squeezebox Radio ima ekran živih boja, pristup Facebooku i Flickru i emituje kvalitetan zvuk zahvaljujući ugrađenim zvučnicima. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.