Seagate predstavio čvrste diskove namenjene igračima

Kompanija Seagate je početkom ove nedelje proširila ponudu svojih čvrstih diskova novim modelima koji pripadaju seriji Barracuda XT.

Predstavnici kompanije su izjavili da je nova serija diskova Barracuda XT namenjena ljubiteljima računarskih igara koji pre svega cene visoke performanse diskova, ali i manju potrošnju struje.

Tržište računara i računarskih komponenti namenjenih ljubiteljima igara poslednjih godina beleži visoke stop rasta, pa je Seagate želeo da podeli ponudu prema nameni. Serija diskova Barracuda obuhvata modele sa oznakom Barracuda XT, namenjene korisnicima koji zahtevaju visoke performanse, modele sa oznakom Barracuda LP diskove čiji je prioritet niska potrošnja, kao i „obične“ diskove Barracuda namenjene standardnim stonim računarima.

S obzirom na to da se danas veliki broj multimedijalnih datoteka čuva u računaru, Seagate je želeo da pored velikog kapaciteta ponudi i visoke performanse. Tako je nastala serija Barracuda XT. Pored igrača, Barracudu XT mogu sa zadovoljstvom prihvatiti i korisnici okrenuti multimediji.

Barrcuda XT je 3,5-inčni disk zasnovan na četiri magnetne ploče koje se okreću brzinom od 7200 obrtaja u minuti. Maksimalni kapacitet diska je 2 TB, dok je međumemorija duplirana i sada iznosi 64 MB. Primenjeni interfejs za povezivanje je SATA 6 Gb/s.

Čvrsti diskovi Barracuda XT zasnovani su na Seagateovoj tehnologiji vertikalnog upisivanja podataka na magnetne ploče, koju koriste i drugi modeli iz serije Barracuda. Ta tehnologija omogućava veću gustinu upisa budući da bitove skladišti vertikalno umesto horizontalno.

Diskovi Barracuda XT se prodaju po ceni od 300 dolara. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.