Acer ne planira Internet računare sa Chromeom

PREDSTAVNICI ACERA DEMANTOVALI su prošle nedelje nagađanja o tome da kompanija planira da na predstojećem sajmu Computex, koji se od 1. do 5 juna održava u Tajpehu, predstavi seriju Internet računara zasnovanih na Googleovom operativnom sistemu Chrome.

„Uprkos nedavnim glasinama o predstavljanju Internet računara zasnovanih na Chromeu na manifestaciji Computex, Acer danas potvrđuje da kratkoročni planovi vezani za takav proizvod ne postoje“, izjavili su predstavnici kompanije.

Google je predstavio operativni sistem Chrome u julu prošle godine. Kompanija je tom prilikom obećala da će „Internet računari zasnovani na njemu biti dostupni u drugoj polovini 2010. godine“.

Tajvanska kompanija Acer, najveći svetski proizvođač Internet računara, smatra da je Googleov operativni sistem interesantan, ali i da je potrebno da se njegov potencijal ispita „iz perspektive potrošača“. U izjavi nije precizirano koji period se podrazumeva pod „kratkoročnim planovima“, što ostavlja otvorenu mogućnost da se Internet računari sa Chromeom pojave do kraja godine.

„Kompanija će pažljivo pratiti razvoj Googleovog operativnog sistema kao i evoluciju celokupne Googleove proizvodne strategije“, saopštili su predstavnici Acera.

Na prošlogodišnjem Computexu, Acer je predstavio Internet računar zasnovan na Googleovom operativnom sistemu Android, koji je namenjen pametnim mobilnim telefonima i Internet računarima, tako da se donekle preklapa sa Chromeom. Nekoliko meseci kasnije, Acer je zaista isporučio Internet računar sa Androidom – model Aspire One D250, koji je pored ovog operativnog sistema imao instaliran i Windows XP.

Nagađa se da Acer planira predstavljanje još jednog Internet računara sa Androidom; radi se o modelu Aspire One D260 koji će takođe imati dva operativna sistema, gde će drugi biti Windows 7. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.