HP povlači neispravne baterije

KOMPANIJA HEWLETT-PACKARD JE PROŠIRILA program opoziva baterija koje predstavljaju rizik po bezbednost, jer mogu dovesti do pregrevanja prenosivih računara i požara.

HP je prošle nedelje saopštio da je proširio spisak baterija koje treba povući tokom trajanja programa koji je počeo 14. maja prošle godine, a proširen je prošlog oktobra. HP koristi litijum-jonske baterije za više od 30 modela svojih prenosivih računara koji se prodaju pod robnim markama Compaq Presario, Pavilion, HP i HP Compaq.

Američka komisija za bezbednost proizvoda (Consumer Product Safety Commission, CPSC) objavila je upozorenje u kojem se preporučuje korisnicima da odmah prestanu da koriste sporne baterije. Kako se u saopštenju navodi, HP i CPSC su zabeležili dva slučaja u kojima je došlo do požara i oštećenja imovine. Srećom, niko od korisnika nije povređen.

Baterije koje bi trebalo povući isporučivane su sa prenosivim računarima koji su proizvedeni u periodu od avgusta 2007. do maja 2008. godine. HP pretpostavlja da manje od 3% računara koristi te baterije.

Korisnici HP-ovih računara mogu na Internet prezentaciji kompanije da provere da li je njihova baterija deo programa zamene. Kompanija je saopštila da će korisnici moći da zamene baterije bez novčane nadoknade. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.