Intel podstiče razvoj inovativne ekonomije

POL OTELINI, PREDSEDNIK I IZVRŠNI direktor kompanije Intel, govorio je na Svetskom kongresu informacionih tehnologija (World Congress on Information Technology, WCIT), koji je od 25. do 27. maja održan u Amsterdamu, na temu Intelovih uverenja da će inovacije i investicije u oblasti ICT sektora ubrzati ekonomski oporavak i otvaranje radnih mesta širom sveta. Intel je na tom skupu predstavio nove investicije u oblasti obrazovanja i takmičenje „Intel Challenge” namenjeno novoj generaciji preduzetnika.

„Povratak na stabilan ekonomski rast zasniva se na dugoročnim planovima i kulturi investicija”, izjavio je Otelini. „Inovacije su rezultat kombinacija ljudi koji imaju dobre ideje i investicija. Upravo to su zvezde vodilje ka novim idejama i otkrićima, koje stvaraju nove poslovne prilike što dovode do otvaranja novih radnih mesta, a na kraju vode i ka akumulaciji dobara i visokom životnom standardu.”

Da bi pokrenuo inovacije i osposobo novu generaciju preduzetnika, Intel je predstavio takmičenje „Intel Challenge“ sa nagradama za studente koji osmisle najbolji poslovni plan i ciljem da istraživanja i tehnološke ideje budu pretvoreni u nove preduzetničke poduhvate. O najboljem poslovnom planu će se odlučivati na osnovu njegovog potencijala da ostvari pozitivan društveni uticaj i povraćaj investicije kroz komercijalizaciju novih tehnologija u oblastima kao što su poluprovodnici, mobilne i bežične tehnologije, nanotehnologija i društvene nauke.

Takmičenje „Intel Challenge“ će biti održano na četiri kontinenta - Evropi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi. Tokom 2010. godine takmičenje će se proširiti na celu Evropu i obuhvatiti Francusku, Nemačku i Veliku Britaniju. Više informacija o takmičenju može se pronaći ovde.

Prijave za takmičenje stigle su sa više od 150 univerziteta koji se bave obrazovanjem studenata iz oblasti preduzetništva. Predavanja drže profesori koji su prošli Intelovu obuku, a učesnici koji će se takmičiti za nagrade čija ukupna vrednost iznosi 150.000 dolara dobiće mentora tokom trajanja takmičenja.

Pobednici će se takmičiti na konkursu „Intel + Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge” koji će se održati u novembru. Konačni pobednik će biti pozvan da učestvuje na godišnjem skupu izvršnih direktora kompanije Intel. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.