London do LOI 2012 postaje “Bežični London”

BORIS DŽONSON, GRADONAČELNIK LONDONA, izjavio je prošle nedelje da će do početka Letnjih olimpijskih igara koje se u britanskoj prestonici održavaju 2012. godine, “svaka ulična svetiljka i svaka autobuska stanica u gradu dobiti ’vruću tačku’ za bežično povezivanje sa Internetom”.

Štaviše, Džonson je najavio da bi London uskoro mogao postati tehnološka prestonica sveta. “Tim Berners-Li, koga mnogi zovu ocem Interneta, rođen je u Londonu, tako da je to najmanje što možemo da učinimo u njegovu čast. U te svrhe smo i pokrenuli projekat koji smo nazvali Bežični London”, dodao je Džonson.

Prvi čovek Londona nije izneo previše tehničkih detalja o najavljenom projektu, osim što je naveo da su se za njega prijavile sve gradske četvrti, kojih u Londonu ima 22.

Da se ne radi samo o prigodnom izlaganju jednog političara namenjenom ušima birača, govori i činjenica da London nije prvi grad u Velikoj Britaniji koji će dobiti bežičnu vezu na celoj svojoj teritoriji. Krajem prošle godine, uprava Svindona, grada na jugozapadu Engleske, saopštila je da je postigla dogovor sa lokalnom kompanijom aQovia o formiranju kompanije Digital City UK, koja će u Svindonu instalirati bežičnu mrežu za pristup Intertnetu i upravljati tom mrežom. Kada mreža bude proradila, stanovnici Svindona moći će da je koriste bez ikakve nadoknade. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.