Pronađen server sa 44 miliona ukradenih naloga mrežnih igara

STRUČNJACI KOMPAIJE SYMANTEC, SPECIJALIZOVANE za bezbednost računara, nedavno su otkrili bazu podataka sa ogromnim brojem ukradenih naloga za igranje mrežnih igara. Ako pretpostavimo da jedan nalog pripada jednoj osobi, broj igrača čiji su nalozi ukradeni bi premašio broj stanovnika Argentine.

Baza podataka je popunjena nalozima kineskih igrača mrežnih igara čiji su podaci ukradeni upotrebom softvera za “razbijanje” lozinki. Ukradenih 44.000.000 naloga zauzima oko 17 GB prostora, a nalozi potiču sa najmanje 18 igračkih Web lokacija.

Među četiri igre sa najviše ukradenih naloga nalaze se Aion, sa 60.000 naloga, World of Warcraft, sa oko 210.000 naloga, PlayNC sistem kompanije NCsoft, sa oko 2.000.000 i Wayi Entertainment sa 16.000.000 ukradenih naloga.

Zbog njihove sumnjive legalnosti teško je reći kolika je vrednost ukradenih naloga. Međutim, na pojedinim Internet aukcijskim lokacijama cene tih naloga se kreću od 6 USD za PlayNC nalog, do čak 28.000 USD za nalog za igranje igre World of Warcraft. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.