Tajvanski Computex 2010 puni 30 godina

KAD U UTORAK OTVORI VRATA SVOJIM posetiocima, tajvanski sajam elektronike Computex proslaviće i svoj trideseti rođendan. Očekuje se da će i ove godine biti prepun zanimljivih elektronskih novotarija, a najviše zanimanja mogli bi pobuditi novi tablični računari koji treba da se nadmeću s Appleovim iPadom.

Brojni izlagači nameravaju da prikažu i niz uređaja namenjenih mobilnosti i povezivanju na internet, kao i e-čitače, klasične prenosive računare i one još manje, stone računare u jednom komadu, fotoramove, 3D ekrane i digitalne oglasne table koje se gledaju bez naočara.

Mnogi će nastojati da uoče koji će operativni sistem pobediti na Computexu. Do sada su Asustek Computer i Micro-Star International (MSI) već objavili da će njihove table na Computexu koristiti Microsoft Windows 7, uprkos tome što su ranije ove godine pokazali prototipove koji koriste Googleov Android.

Acer je prošle nedelje u Pekingu pokazao prototip table s ekranom od blizu 18 cm (7 inča) koja koristi Android, ali nije objavio da li će je pokazati na Computexu ni kada će je ponuditi na svetskom tržištu.

Computex je važno sastajalište za mnoge kompanije, jer se proizvodi koje se tu prikažu najčešće pojave u prodaji krajem godine, a često i odmah posle sajma. Mesto održavanja, Tajvan, istovremeno je i centar industrije koja proizvodi računare, pa se globalne tehnološke kompanije često okreću ka tajvanskim proizvođačima s novim tehnologijama koje žele da promovišu.

Analitičari predviđaju da će se na ovogodišnjem sajmu pojaviti veliki broj uređaja koji koriste Android, ali i oni u kojima će se naći Googleov operativni sistem Chrome. Očekuje se da će biti izloženo najmanje desetak tabličnih računara, s različitim operativnim sistemima i procesorima koje su proizveli Intel, Arm i Via Technologies.

Organizatori sajma kažu da će ove godine 1715 proizvođača imati svoje štandove u svetskom trgovinskom centru u Tajpeju i izložbenoj hali Nangang.

Sajam se održava od prvog do petog juna. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.