Telenor pregovara sa kompanijom SBB o iznajmljivanju mreže

PREDSTAVNICI KOMPANIJE TELENOR započeli su pregovore sa kablovskim operaterom SBB o potencijalnom zakupu njihove mreže za fiksnu telefoniju.

Telekom Srbije i Telenor su već ranije potvrdili da nije došlo do dogovora o zakupu mreže za fiksnu telefoniju. Iako Ratel (Republička agencija za telekomunikacije), kao posrednik, treba da usaglasi cenu koju nacionalni operater mora da ponudi za iznajmljivanju mreže, u Telenoru smatraju da će Telekom možda od suda tražiti privremenu meru. To se dogodilo i u slučaju kompanije MediaWorks, kada je pre godinu dana dobila licencu da razvija bežičnu fiksnu telefoniju.

Visoka cena koju Telekom Srbije traži za iznajmljivanje mreže za fiksnu telefoniju primorala je Telenor da potraži partnera među operaterima kablovske televizije. Najveći srpski kablovski operater SBB ima izuzetno dobro razvijenu kablovsku mrežu sa 700.000 priključaka, što se inače svuda u svetu koristi i kao osnova za fiksnu telefoniju.

U kompaniji SBB ističu da već pet godina imaju sve uslove da pružaju i usluge fiksne telefonije, ali da nemaju licencu, dok Telenor ima dozvolu, ali nema uslove da bez telekomunikacione mreže usluge i realizuje. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.