Acerovi noviteti

U PRELEPOM AMBIJENTU REKREACIONOG centra i hotela Babe, ojačan Acerov marketinški tim predstavio je novinarima i predstavnicima najvećih domaćih distributera pregršt novih proizvoda. Već na samom početku, Mislav Jagunić je prisutnima na jednostavan način opisao veličinu i značaj kompanije Acer za svetsko tržište prenosivih i stonih računara. Slikovito predočavajući strmoglav uspon ka vrhu, počevši od 2003. godine kada je bio samo još jedan proizvođač računara, Jagunić je prikazao najnovija istraživanja i statističke podatke koji govore da je Acer na drugom mestu po prodaji računara, a zauzima ponosno prvo kada su u pitanju prenosivi računari, preskočivši čak i do skora neprikosnoveni Hewlett-Packard.

U predstavljanju noviteta prednost su dobili Acerovi monitori razvrstani u više serija namenjenih određenim grupama potrošača. Najviše pažnje je privukao inovativan dizajn novih modela, a najviše se istakla serija S koju pored impresivnog dizajna karakterišu i vrlo dobre performanse. Usledili su projektori koje je prisutnima predstavio Robin Končić. Najavivši brojne prinove u već pozantim serijama, Končić je posebno istakao pikomodele, dovoljno malih dimenzija da mogu stati na dlan. Takođe je naglašeno da je zbog inovacija na polju DLP tehnologije i izrade LED lampi, održavanje ovih projektora izuzetno povoljno, pa mogu služiti korisnika duži niz godina.

Prisutnima su najinteresantiji bili noviteti na polju prenosivih računara, koje su mogli i detaljnije razgledati. Pod okriljem kompanije Acer postoji nekoliko robnih marki, među kojima su i eMachines i Gateway. Prenosivi računari eMachines, namenjeni pre svega kupcima koji žele jeftin računar za osnovne potrebe, pretrpeli su veći broj kritika na račun ušteda i dizajna. Nova generacija ovih računara, kao što su se prisutni i uverili, u potpunosti je redizajnirana i znatno prijatnija u odnosu na prethodnu. Pored dizajna, Acerovi stručnjaci poradili su i na njihovim funkcionalnostima vezanim za komunikaciju i povezivanje. Druga generacija TimelineX računara donela je pre svega poboljšanja na polju performansi. Štedljivi procesori zamenjeni su modelima sa znatno boljim performansama, ali autonomija je ostala jedna od njihovih impresivnijih karakteristika pre svega zbog naprednog upravljanja potrošnjom i usavršavanja tehnologije snabdevanja električnom energijom. Na kraju su predstavljeni i novi modeli čuvene serije Aspire, 5943G i 8943G, multimedijalne stanice zasnovane na trenutno najsavremenijim čipovima kompanija Intel i AMD koje će pružiti pravi užitak svojim korisnicima.

Za sam kraj, Milan Radić je posetioce „počastio“ novitetima na polju internet računara. U prvom planu je opet bio dizajn koji je ovoga puta doveden do savršenstva. Čak su i podnožja računara redizajnirana, pa se sada umesto nalepnica, zavrtnjeva i poklopaca mogu videti impresivni motivi usklađeni sa dizajnom poklopca. Pažnju je privukao i prenosivi internet računar iz serije Ferrari, koji se može pohvaliti tastaturom punih dimenzija i jarko crvenim poklopcem koga krasi dobro poznati konj koji se propinje.

Prijatno okupljanje okončano je uz igru i nagrade koje su dobili najspretniji takmičari. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.