AMD sakriva Fusion od Intelovih špijuna

KOMPANIJA ADVANCED MICRO Devices pokazala je izveštačima sa Computexa svoje predstojeće procesore serije Fusion kroz demonstraciju sračunatu tako da otkrije što manje specifičnih detalja o tim čipovima, kako ne bi dospeli u ruke njegovog konkurenta Intela.

AMD priprema dve verzije ovog procsora koje će ponuditi u prvoj polovini 2011. – osnovnu verziju nazvanu Ljano (Llano) i verziju niske potrošnje Ontario. Oba čipa su trenutno raspoloživa kao uzorci, a zainteresovani klijenti mogli su da vide kako rade na demonstraciji iza zatvorenih vrata organizovanoj u sredu na tajvanskom sajmu. Na konferenciji za novinare predstavio ih je Rik Bergman, stariji potpredsednik i generalni direktor proizvodne grupe kompanije AMD.

Bergman je pokazao demonstraciju jedne 3D igre a da nije naveo koji čip je korišćen za njeno izvršavanje. Prototipski sistem koji je korišćen za demonstraciju bio je iza zavese i novinari nisu mogli da ga vide.



Međutim, nije samo demonstracija bila tajnoviti element prezentacije. Bergman je tokom svog govora pokazao i silicijumsku ploču ispunjenu čipovima Fusiona, ali novinarima nije bilo dozvoljeno da je slikaju na foto sesiji održanoj posle prezentacije. Razlog za ovakvu tajnovitost je, sudeći po izjavi jednog zvaničnika AMD-a, strah da bi snimak u visokoj rezoluciji mogao dospeti u Intelove ruke. Takva fotografija bi otkrila koliko čipova je proizvedeno na jednoj podlozi, što bi omogućilo da se oceni koliko košta prozvodnja jednog čipa. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.