Apple objavio novu verziju softvera iTunes

APPLE JE U SREDU OBJAVIO VERZIJU 9.2 softvera iTunes, koji se primarno koristi za sinhronizaciju multimedijalnog materijala i softvera za pametne mobilne telefone iPhone, prenosive plejere iPod i tablične računare iPad.

Verzija 9.2 iTunesa donosi obilje novih mogućnosti koje su uglavnom namenjene za komunikaciju sa operativnim sistemom iOS 4 i pametnim telefonom iPhone 4, koji će biti predstavljeni naredne nedelje. Pored toga, podržana je sinhronizacija elektronskih knjiga koje se čitaju putem Applovih uređaja iPhone i iPod, pomoću aplikacije iBooks 1.1, a dodata je i podrška za uređivanje i sinhronizovanje PDF dokumenata koji se sada mogu tretirati kao elektronske knjige.

Nova verzija iTunesa donosi podršku za novu opciju operativnog sistema iOS 4 nazvanu „Folders“ pomoću koje se aplikacije organizuju u grupe. Ukoliko korisnik pokuša da sinhronizuje svoj prenosivi uređaj koji pokreće iOS 4 sa nekom od prethodnih verzija iTunesa, sva podešavanja vezana za opciju Folders biće izbrisana, a aplikacije će se raštrkati po ekranu „Home“. Nadograđena verzija bi takođe trebala da omogući znatno brže pravljenje rezervnih kopija podataka, ali samo na telefonima sa najnovijom verzijom operativnog sistema iOS.

Verzija 9.2 iTunesa se može preuzeti sa Appleove zvanične Web lokacije u verzijama za Mac i PC računare, ili uz pomoć Appleove usluge Software Update. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.