Asustek predstavio tri tablična uređaja

KOMPANIJA ASUSTEK JE NA TAJVANSKOM sajmu Computex predstavila dve varijante tabličnog računara Eee Pad koje koriste operativni sistem Windows, i čitač elektronskih knjiga Eee Tablet na kome se mogu pisati beleške.

Eee Pad EP121 je konstruisan oko ekrana osetljivog na dodir čija je dijagonala čak 30,5 cm (12 inča), zasnovan je na Intelovom procesoru Core 2 Duo i isporučuje se s Microsoftovim operativnim sistemom Windows 7 Home Premium. U saopštenju za štampu navodi se da je računar namenjen multimedijalnoj primeni, pristupu internetu i čitanju elektronskih knjiga.

Tekst i komande unose se preko tastature na ekranu osetljivom na dodir ili putem hardverske tastature koja se može naknadno priključiti. Asus tvrdi da baterija omogućava 10-časovnu autonomiju.

Njegov drugi uređaj nalik na Appleov iPad (sa oznakom EP101TC) ima ekran od 25,4 cm (10 inča),takođe osetljiv na dodir, i koristi Microsoftov softver Windows Embeded Compact 7. Uređaj je debeo 12,2 milimetara i teži 675 grama.

Cena modela EP101TC nije objavljena ali se očekuje da će EP121 koštati oko 500 dolara, što je jednako početnoj ceni iPada. Oba računara će se pojaviti krajem ove godine ili početkom 2011.

Čitač elektronskih knjiga Eee Tablet je namenjen pregledanju elektronskih dokumenata i knjiga kao i upisivanju zabeleški. Isporučuje se sa veb kamerom rezolucije dva megapiksela kako bi, na primer, studenti mogli snimati slajdove na predavanjima. Uređaj se može sinhronizovati s računarom putem USB veze ili Micro SD memorijskih kartica.

Beleške se prave pomoću elektronske olovke kojim se piše po ekranu osetljivom na dodir. Asus tvrdi da je osećaj isti kao kad se piše po papiru.

Eee Tablet se očekuje u septembru i koštaće 300 dolara. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.