Britanskim ministrima zabranjeno da koriste iPhone

U PISANOM ODGOVORU KOJI JE BRITANSKOJ vladi uputio ministar zdravlja Simons Berns stoji da je ministrima zabranjeno da koriste Appleov mobilni telefon iPhone.

Jedini mobilni uređaji ili lični digitalni pomoćnici koji su im dati na korišćenje su uređaji Blackberry, rekao je Berns. „Vladinom osoblju se ne izdaju Appleovi telefoni iPhone jer CESG nije odobrio da se koriste za vladine potrebe.“

CESG je inače skraćenica koja označava Grupu za komunikacionu i elektronsku bezbednost (Communications-Electronics Security Group). To britansko nacionalno tehničko telo je ogranak za osiguravanje informacija vladinog špijunskog centra GCHQ, kako se skraćeno naziva Vladin vrhovni štab za komunikacije (Government Communications Headquarters) sa sedištem u Čeltenamu, zapravo jedna od tri britanske obaveštajne agencije čiji je zadatak da štite nacionalne bezbednosne interese. (Ostale dve su Služba bezbednosti – Security Service, poznata i kao MI5, i Tajna obaveštajna služba – Secret Intelligence Service, poznata kao MI6.)

Zanimljivo je da je Toni Bler posle odlaska sa mesta premijera u junu 2007. prvo požurio da nabavi mobilni telefon i nauči kako se ta sprava koristi – prvi SMS je poslao pola godine kasnije – jer mu navodno nije bio potreban tokom celog desetogodišnjeg mandata (ali mu to nije mnogo smetalo, jer ionako nije ljubitelj tehnike). (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.