Dva miliona primeraka iPada prodato za 60 dana

APPLE JE UPRAVO PUSTIO VEST da je prodao preko dva miliona tabličnih računara iPad za manje od 60 dana. Početkom maja Apple je saopštio da je prvih milion primeraka prodao za svega 28 dana.

Uređaj je u petak počeo da se prodaje u Velikoj Britaniji a u julu će se pojaviti u još devet zemalja – Austriji, Belgiji, Hongkongu, Irskoj, Luksemburgu, Meksiku, Holandiji, Novom zelandu i Singapuru, a tek potom i u drugim zemljama. Posle nezabeležene potražnje u SAD prodaja u drugim zemljama je morala da se odloži.

„Kupci širom sveta doživljavaju magiju iPada i izgleda da ga vole jednako kao i mi“, izjavio je ovim povodom Stiv Džobs, izvršni direktor kompanije Apple. „Cenimo njihovo strpljenje i svojski se trudimo da napravimo dovoljan broj primeraka.“

U svom izveštaju od 20. maja IDC je predvideo da će do kraja 2010. prodaja tabličnih računara, zahvaljujući porastu zanimanja koje je podstakao iPad, dostići sedam miliona komada, a do 2014. čak 46 miliona.

iPad je ručni uređaj u obliku table koji korisnicima omogućava da gledaju filmove, krstare internetom, čitaju e-knjige i igraju kompjuterske igrice. Umesto fizičke tastature koristi se virtuelna koja se prikazuje na ekranu osetljivom na dodir čija je dijagonala 24,6 cm. Debeo je svega 1,27 centimetara i težak 680 grama. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.