Fermi za korak bliži većini korisnika

NVIDIJA JE PREDSTAVILA NAJNOVIJEG člana porodice čipova Fermi, grafički procesor GeForce GTX 465, koji donosi novi nivo DirectX11 perfomansi u segment ispod 280 evra.

Grafičke karte GeForce GTX465 predstavljene u okviru medijske prezentacije „Nvidia 3D Revolution” održane u Tajpeju, biće dostupne odmah.

Grafički procesori GeForce GTX465 podržavaju poduži spisak naprednih tehnologija koje unapređuju igranje, a mnoge od njih su dostupne samo na Nvidijinim čipovima. Najimpresivnije su 3D Vision koja korisnicima nudi nezaboravan stereoskopski doživljaj, Anti-alising 32x za umekšavanje ivica, veći broj teselacionih jedinica od konkurencije koja razvojnim timovima omogućava da kreiraju živopisnije igre, podrška za Blu-ray 3D sa dekodiranjem koje obavlja grafički procesor i, naravno, tehnologija PhysX svojstvena Nvidijinim čipovima. Kada je u pitanju „svakodnevna“ upotreba grafičkog čipa, podrška za tehnologiju CUDA je neizbežna, a ona je temeljac jedne od najotvorenijih računarskih platformi na svetu s potpunom jezičkom i API podrškom koja obuhvata CUDA C/C++, DirectCompute, OpenCL, Java, Python i Fortran, što omogućava da se pomoću grafičkog procesora ubrzaju aplikacije kao što su Internet Explorer i Folding@Home.

Grafička karta GeForce GTX465 već se nalazi u ponudi poznatih proizvođača kao što su Asus, EVGA, Galaxy, MSI, Palit, PNY, Zotac i drugi. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.