Foxconn i Hardkernel za svoje table izabrali Android

NA SAJMU ELEKTRONIKE COMPUTEX U Tajpeju izložena su i dva tablična računara s ekranima od 25,6 cm (10,1 inč) koje su proizveli Foxconn Technology i Hardkernel, oba sa operativnim sistemom Android kompanije Google.

Foxconnovo rešenje je referentni dizajn napravljen da zainteresovanima pokaže kakve tablične računare mogu brzo da puste u proizvodnju. Uređaj koristi čipove Tegra kompanije Nvidia. Nažalost, o samom dizajnu ima malo podataka. Foxconn je trgovačko ime tajvanske kompanije Hon Hai Precision Industry, najvećeg ugovornog proizvođača elektronskih uređaja na svetu.

Drugi tablični uređaj je proizvod južnokorejske kompanije Hardkernel nazvan Odroid-T. U njemu je Samsungov procesor S5PC110 Cortex A8 koji radi na 1 GHz. Uređaj između ostalog ima Wi-Fi, Bluetooth 2.0, spoljni GPS, USB 2.0, fleš memoriju od 8 GB i utičnicu za Micro-SD memorijske kartice. Kompanija kaže da će se njen uređaj pojaviti u junu, ali ne navodi cenu.



Oba uređaja koriste Android 2.1, ali Hardkernelov model radi bolje, jer je kompanija izgleda dodatno podesila taj operativni sistem da se bolje izvršava na njenom tabličnom uređaju. (Android je inače projektovan za korišćenje u pametnim telefoima.)

Čipovi korišćeni u oba uređaja omogućavaju HD i 3D video, koji će prema ocenama ovih kompanija biti važan detalj za njihov uspeh na tržištu.

Na Computexu je inače izloženo preko deset tabličnih računara koji će se nadmetati s Appleovim iPadom. Većina koristi Android ili Windows 7. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.