Fujitsu predstavio nove modele računara iz serije Esprimo

FUJITSU JE DANAS PREDSTAVIO DVA nova modela stonih računara iz serije Esprimo, koji su zasnovani na AMD-ovoj platformi i projektovani za najzahtevnije zadatke. Spojem novih AMD-ovih procesora sa šest jezgara i tehnologije kompanije Fujitsu, novi modeli mogu da obezbede poslovnim korisnicima zavidne performanse i pouzdanost u radu sa više zahtevnih aplikacija istovremeno.

Poslovni korisnici koji žele PC računare sa visokim performansama po relativno povoljnim cenama sada mogu da biraju između dva Fujitsuova modela - Esprimo E5645 koji je umanjenih dimenzija (small form-factor) i Esprimo P5645 koji po dimenzijama pripada takozvanoj „microtower“ kategoriji.

Fujitsu nudi nove Esprimo računare sa procesorom po izboru, počev od jednojezgarnih AMD-ovih Semprona, i dvojezgarnih Athlona II X2 koji su sasvim dovoljni za manje zahtevnu kancelarijsku primenu, preko četvorojezgarnih Phenoma II X4 namenjenih zahtevnijim korisnicima, do šestojezgarnih Phenoma II prilagođenih najzahtevnijim zadacima.

Za korisnike koji rade sa više monitora istovremeno, oba nova računara imaju i dva „PCI express“ ležišta, preko kojih sistem može da se pojača sa dve brze grafičke kartice tako da se istovremeno može povezati veći broj ekrana. Postojeći, AMD-ov grafički čip integrisan na matičnoj ploči, Radeon HD4200 sa podrškom za DirectX verzije 10.1, omogućava korisnicima da povežu dva monitora na dva digitalna priključka. Valja napomenuti da novi računari nude korisnicima i povezivanje perifernih uređaja putem novog, brzog standarda USB 3.0.

Novi modeli pogodni su i sa aspekta ergonomije radnog okruženja. Izuzetno su tihi, kućište je projektovano za lak pristup komponentama, pa su i eventualne nadgradnje brze i jednostavne.

Novi Esprimo E i P modeli su već dostupni na tržištu, a cene variraju od zemlje do zemlje. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.