Google Me konkuriše Facebooku?

POSLEDNJIH DANA UČESTALE SU GLASINE o tome da se Google sprema da pokrene sopstvenu društvenu mrežu, nazvanu Google Me, sa kojom bi konkurisao Facebooku. Nova mreža će biti namenjena korisnicima mobilnih telefona i tabličnih računara, drugim rečima svima onima koji najveći deo vremena provode “u pokretu”, i integrisana sa Androidom 3.0.

Google se na ovaj način uključuje u aktuelne tendencije, budući da je pristupanje društvenim mrežama pomoću mobilnih uređaja u poslednje vreme sve popularnije.

Google nije bez iskustva kada su u pitanju društvene mreže. Ipak, njegovi dosadašnji pokušaji na tom planu, društvene mreže (bolje rečeno, usluge) Orkut, Buzz i Profiles, nisu privukle veliki broj korisnika. Najviše je u tom pogledu obećavala mreža Buzz, koja je povezana s Gmailom i korisnicima omogućava brzu razmenu poruka, postavljanje obaveštenja i deljenje datoteka.

Sa druge strane, Buzz je izazvao i negativne reakcije (čak i sudske tužbe) zbog načina na koji tretira privatne podatke koji pripadaju korisnicima Gmaila i prakse da se oni učine javno dostupnim bez znanja i saglasnosti korisnika.

Glasine o pokretanje društvene mreže Google Me, naravno, ne govore o datumima, ali vredi pomenuti da o toj budućoj mreži govori i Kevin Rouz, osnivač Web lokacije Digg.com, na kojoj se objavljuju besplatne vesti i informacije o novim tendencijama na Webu.

Rouz kaže: “Veliki broj ljudi u Googleu već radi na ovom projektu, jer su rukovodioci kompanije shvatili da Buzz nije ono što im treba u borbi sa Facebookom”. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.