HP održao konferenciju Printonomics

KOMPANIJA HEWLETT-PACKARD JE U beogradskom centru Sava 8. i 9. juna održala manifestaciju pod nazivom Printonomics. Radi se o najvećoj regionalnoj konferenciji o HP-ovim štampačima, rešenjima za štampu i partnerskom softveru. Tokom dva dana trajanja konferencije organizovana su različita predavanja, koja su privukla više od 300 učesnika iz zemlje i regiona.

Drugog dana konferencije je za predstavnike medija organizovan obilazak izloženih proizvoda, a prisutnima su se obratili Diter Hofle, direktor HP-ove grupe za grafiku i štampu za region EEM, Tina Rouz, menadžer HP-ovog programa za borbu protiv falsifikovanja originalnog potrošnog materijala za region EMEA, i Milan Zrnić, rukovodilac HP-ove grupe za grafiku i štampu na tržištu Srbije i Crne Gore.

Tokom prezentacija predstavljena je HP-ova ponuda štampača, multifunkcijskih uređaja, skenera kao i rešenja za štampu na domaćem tržištu. Poed toga, prikazana su rešenja za uštedu troškova, investiranje u rast poslovanja i borbu protiv falsifikovanja potrošnog materijala.

Prema HP-ovim podacima, kompanije trenutno troše između jedan i tri procenta svojih prihoda na štampanje i kopiranje. U 2010. godini poslovni korisnici širom sveta odštampali su 52 biliona stranica, na šta je potrošeno 16 milijardi dolara. Zbog toga, konferencija Printonomics predstavlja izuzetnu priliku za kompanije i preduzetnike koji žele da se bolje pozicioniraju i poboljšaju stratešku vrednost svoje kancelarijske infrastrukture.

Hewlett-Packard investira milijarde dolara u projektovanje i testiranje svojih štampača, kartridža, tonera i papira, da bi svi zajedno funkcionisali kao jedinstvern sistem. Ova investicija donosi veću pouzdanost i kvalitet originalne HP-ove potrošne robe, a korisnicima daje veću vrednost za uložen novac. HP se u 2009. godini u sklopu aktivnosti za borbu protiv falsifikovanja pridružio Akciji za zaustavljanje falsifikovanja i piraterije (Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy; BASCAP) koju sprovodi Global Leadership Group.

\\\"Kao najveći svetski proizvođač opreme i potrošne robe za štampanje dokumenata i digitalnih fotografija, HP oseća značajan uticaj procenjenih 8% falsifikovanih proizvoda na tržištu potrošne robe, vrednom skoro 30 miliona evra u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike\\\", rekla je Tina Rouz, menadžer programa za borbu protiv falsifikovanja. Iako ove cifre nanose štetu prihodima proizvođača originalnih tonera, šteta naneta robnoj marki i reputaciji kompanija zbog nezadovoljnih korisnika (koji su ne sluteći kupili falsifikovane proizvode) može biti podjednako velika.

Istraživanja pokazuju da će kupci svesniji razlike između originalne i lažne robe, koji razumeju opseg negativnih posledica falsifikovane robe, odlučiti da nabave originalne i autentične proizvode. Od novembra 2009. godine u centralnoj i istočnoj Evropi lokalne vlasti su oduzele 271.989 gotovih falsifikata i delova.

Lažni kartridži i toneri za mlazne i laserske štampače ne mogu pružati odgovarajući kvalitet i pouzdanost koju korisnici imaju na raspolaganju sa originalnom HP-ovom potrošnom robom. Kompanije koje obnavljaju i pune kartridže nemaju pristup istoj tehnologiji i obično moraju da koriste sopstvene hemijske formule za mastilo i tonere, a rezultat toga je da obnovljeni kartridži obično nisu projektovani tako da rade u harmoniji s ostalim delovima sistema štampanje. Prodaja takvih kartridža pod oznakom originalnih je problem za korisnike - ta roba je manje pouzdana, manje sigurna i daje lošije rezultate. (I.S.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.