Intel uvećava radne taktove novih procesora

INTEL JE PREDSTAVIO NOVE MODELE procesora za stone računare Core i5 i Core i7 čiji se radni taktovi mogu jednostavno uvećati, što korisnicima daje mogućnost da poboljšaju performanse svojih sistema.

Među predstavljenim čipovima našli su se i četvorojezgarni procesor Core i7 875K, radne frekvencije 2,93 GHz, i dvojezgarni procesor Core i5 655K, radne frekvencije 3,2 GHz.

Intel je ovim potezom ispunio želje proizvođača računara za ¬otključanim procesorima.

Core i7 875K ima 8 MB keš memorije trećeg nivoa i može dostići briznu od 3,6 GHz. Čip je izrađen pomoću 45-nanometarskog proizvodnog procesa i troši maksimalno 95 W. Njegova cena je 342 dolara.

Core i5 655K ima 4 MB keš memorije trećeg nivoa i može dostići radnu frekvenciju od 3,46 GHz. Čip je izrađen pomoću 32-nanometarskog proizvodnog postupka i maksimalno troši 73 W. Njegova cena je 216 dolara.

Procesori se isporučuju sa integrisanim memorijskim kontrolerom i mogu istovremeno izvršavati dve programske niti po jezgru, što u izvesnim situacijama primetno poboljšava performanse. Čipovi su već dostupni širom sveta, a proizvođači kao što su Asus i MSI nude matične ploče prilagođene novim modelima.

Novi procesori predstavljeni su pre sajma Computex, koji će se održati naredne nedelje u Tajpeju, a na kome Intel treba da najavi nove čipove. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.