Lenovo ulazi na polje 3D zabave

KOMPANIJA LENOVO GROUP PREDSTAVILA je sredinom ove nedelje novi model prenosivog računara sa kojim namerava da se uključi u tržišnu utakmicu na rastućem tržištu 3D zabave.

Radi se o modelu IdeaPad Y560d, namenjenom pre svega pasioniranim igračima računarskih igara i ljubiteljima filmova i drugog multimedijskog sadržaja u HD rezoluciji. Uz računar se isporučuju 3D naočare i poseban softver koji doprinosi da rad korisnika bude što interaktivniji.

Potražnja za 3D sadržajem se u poslednje vreme “preselila” sa bioskopskih ekrana i TV prijemnika na prenosive računare. Više velikih svetskih proizvođača računara predstavilo je svoje modele namenjene tom segmentu tržišta. Primera radi, kompanija Asus je početkom meseca najavila dva 3D prenosiva računara sa ekranima dijagonale 15,6 odnosno 17,3 inča, dok je Acer početkom godine najavio prenosivi računar sa 15,6-inčnim 3D ekranom. Ipak, potražnja za tom vrstom prenosivih računara je donekle podbacila, pre svega zbog njihove visoke cene.

Predstavnici Lenova smatraju da će sa povećanjem ponude 3D sadržaja i njihov model lakše naći put do potencijalnih kupaca. U tom smislu, kompanija računa na pomoć pojedinih kablovskih distributera koji su predstavili svoje planove u pogledu ponude 3D sadržaja, pre svega HD filmova. Svoj doprinos popularizaciji 3D medijskog sadržaja bi trebalo da daju i proizvođači računarskih igara koji su najavili nove naslove i proizvođači konzola za igranje sa svojim novim modelima.

Što se tiče novog modela kompanije Lenovo, IdeaPad Y560d je 15,6-inčni prenosivi računar zasnovan na Intelovom procesoru Core i7 i ATI-jevoj grafičkoj kartici HD5730. Od priključaka, tu je,naravno, HDMI uz čiju pomoć se računar povezuje sa drugim multimedijskim uređajima kao što su konzole i TV dekoderi ili sa televizorom. Računar ima 8 GB radne memorije, 750 GB prostora za čuvanje datoteka i ugrađeni stereo zvučni sistem. Lenovo je kod ovog modela primenio TriDef 3D tehnologiju, koja omogućava konverziju uobičajenog dvodimenzionalnog multimedijskog sadržaja kao što su filmovi u 3D oblik.

IdeaPad Y560d će se u prodaji pojaviti krajem juna po početnoj ceni od 1200 USD, uključujući 3D panel i naočare. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.