Microsoft odredio cenu Kinecta

KOMPANIJA MICROSOFT JE KONAČNO objavila cenu svog sistema za upravljanje (kontrolera) Kinect i na taj način okončala spekulacije koje su postojale u javnosti o toj naprednoj tehnologiji za igranje.

Kinect će se prodavati po ceni od 150 dolara; u pakovanju će se nalaziti Xbox 360 senzor, strujni kabl (nije potreban ukoliko imate noviju verziju Xboxa 360) i produžni Wi-Fi kabl. Osim što je objavio cenu Kinecta, Microsoft je preporučio ljubiteljima računarskih igara da za vreme igranja vode računa o rastojanju do TV pijemnika – ono ne sme da bude veće od 2 metra.

Ranije poznat pod radnim imenom Natal, Kinect je rezultat višegodišnjeg rada izraelske kompanije 3DV Systems koju je Microsoft kupio početkom ove godine. Radi se o tehnologiji koja korisnicima omogućava da koristeći samo pokrete ruku, bez dodira sa bilo kakvim hardverom, kontrolišu igre, puštaju filmove i praktično rade bilo šta vezano za Microsoftovu igračku konzolu Xbox. Osnovu sistema čini video kamera osetljiva na pokret koju je kao prototip Microsoft dobio kupovinom kompanije 3DV Systems. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.