Nvidija predstavila novu klasu računara

KOMPANIJA NVIDIJA JE REŠILA DA u saradnji s vodećim proizvođačima personalnih računara svojim korisnicima omogući jedinstveno uživanje u 3D igrama, fotografijama, video snimcima i filmovima.

Na sajmu računarskih tehnologija Computex, koji se upravo održava na Tajvanu, predstavljena je nova kategorija računara pod nazivom 3D PC. Nvidiji su u tom poduhvatu pomogli dugogodišnji partneri Alienware, Asus, Dell, Microsoft, Toshiba i drugi.

Po definiciji, 3D računar je stoni ili prenosivi računar koji zadovoljava sledeće kriterijume:

• Korisnik uz računar dobija par aktivnih (shutter) 3D naočara (kao što je Nvidijin komplet 3D Vision).
• Sastavni deo sistema je i ekran sa osvežavanjem od 120 Hz koji može da prikaže 3D sadržaj, kao što su namenski stoni LCD monitori, 3D projektori, 3D televizori ili prenosivi računari s integrisanim 3D monitorom.
• Svaki računar mora imati zaseban grafički procesor koji može da isporuči slike visoke rezolucije na 3D ekranu.

Mnogi proizvođači računara sada u svojoj ponudi imaju novu kategoriju koja se naziva 3D PC iz koje kupci mogu izabrati platformu koja odogovara njihovom budžetu. Za kupce koji žele da nadograde postojeći računar, prodavnice širom sveta nude 3D računarske komponente vodećih proizvođača s kojima ih mogu unaprediti tako da reprodukuju 3D sadržaj.

Domaći partneri kompanije Nvidija, PIN i Pakom, brzo su odreagovali na pojavu nove kategorije računara na tržištu.

„Nvidijina tehnologija 3D Vision omogućava nam da ponudimo tržištu jako traženu kategoriju 3D računara veoma brzo, gotovo u isto vreme kada i drugi svetski proizvođači”, izjavio je Ešli Đuričin, menadžer proizvoda u kompaniji PIN Computers. „Sve veći broj kupaca se interesuje za 3D tehnologiju u želji da doživljaj iz 3D bioskopa prenese u svoj stan.”

„Trodimenzionalna tehnologija je sve popularnija u Srbiji. Mnogi kupci pokazuju veliko interesovanje koje je većinom izazvano oduševljenjem zbog filmskih hitova koji tu tehnologiju demonstriraju na najbolji način”, izjavio je Bata Vasić, direktor marketinga u Pakom Grupi. „Pakom namerava da ponudi kupcima vrhunske računarske konfiguracije sa tehnologijom 3D Vision koje omogućavaju potpuno novu dimenziju igara i multimedije”. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.